My Long Distance Travel Romance

Skrevet: 09/04/2014 | 4. september 2014

Da jeg forlot t-banen og stirret først, på Arc de triumf og deretter nedover Champs-Élysées, kledde mootable mennesker i sine utstyrte bukser, fantastiske kjoler og svarte jakker flyttet rundt meg, en turist for elskede til å bevege seg.

Byen var alt jeg trodde det ville være: vakker, sofistikert, historisk og fylt med en sofistikert energi som lokket meg med sin sjarm som en Siren -sang. Den ble klisjé. Likevel var jeg det. faller for det hele.

Etterfølgende utsjekking utdypet bare min kjærlighet til Paris. Paris er skrevet om utallige ganger gjennom århundrene – og vil fortsette å være til mennesker mister evnen til å skape ord. Det er en by som fortryller oss.

Som Hemingway sa, Paris er en bevegelig fest. Det blir hos deg uansett hvor du er

For meg er Paris smart, stilig, sofistikert og sjelfull. Den tilsynelatende uendelige historien blandes uanstrengt med det moderne livet.

Paris avslører seg stadig gjennom ensomme turer gjennom sin historie, fra Place de la Concorde der Marie Antoinette, kong Louis XVI og utallige andre mistet hodet, til Tuileries -hagen bygget for å følge med sin navnepalass som brant ned i 1871.

Det er Louvre, et hundre år gammel Royal Residence Turns Art Museum; den gamle Sainte-Chapelle, hjem til glassmalerier som dateres til 1200-tallet; Notre-Dame, hvis tilstedeværelse kaster seg over byens historiske sentrum; Jardin de Luxembourg; Montmartre; og Eiffeltårnet. Det latinske kvartalet, med sine lappetepper i svingete gater som pleide å være hjemsted for parisiere og kunstnere i arbeiderklassen, ser alltid ut til å avsløre noe nytt.

Og mens tankene mine mister seg i historien, trekker sansene meg tilbake i nåtiden. Skarpt kledde parisiere får meg til å vurdere min triste backpackeruniform av en t-skjorte og jeans. Luktene fra Patisseries gjør meg, en hater av desserter, til en elsker av dem. Hvordan kan man benekte slike utsøkt glaserte og dekorerte terter? Dette er et deilig kunstverk.

Alle fra å lage butikker, bakerier og markeder der man kan fylle opp for bare noen få euro, gjør dyre Paris til en mats budsjettdrøm.

En tur til Paris er nonstop spising, med rik mat skylt ned av glatt rød vin. I Paris er ikke gluttony overflødig, men en livsstil.

Selv om jeg elsker hjemmet mitt i NYC, er byens mas og mas og hund-spise-hund-mentalitet typisk sammenstøt med den go-with-the-flow-holdningen jeg har lært av å reise.

Paris gjør det ikke.

Her stopper folk for å sette pris på de små tingene i livet-lunsjer som henger over vin, to-måneders ferier, piknik i parken, butikker som stenger tidlig og daglige markedsutflukter.

I Paris er livet et skuespill, og hver handling er dedikert til det som betyr mest: mat, vin, venner, kjærlighet og samtale. Her lever man livet i stedet for å rase gjennom det.

Jeg idealiserer Paris. Jeg vet dette. Min romantiske forestilling om byen, født av bøker og filmer, er bare forsterket av hvert besøk. Og som alle kjærlighetsforhold på lang avstand, idealiserer vi det gode og glans over det dårlige. Daglig liv i Paris er kanskje ikke så romantisk som jeg tror (oppdatering 2019: Jeg tilbrakte måneder i Paris. Det var ikke perfekt, men det var nær).

Byen har sine mangler, spesielt den kommer til raseforhold og klasseskillet. Det har problemer.

Men vi trenger alle litt romantikk i livene våre.

Paris er min.

Få din dyptgående budsjettguide til Paris!

For mer dyptgående informasjon, sjekk ut guideboken min til Paris skrevet for budsjettreisende som deg! Det kutter ut fluffen som finnes i andre guider og kommer rett til den praktiske informasjonen du trenger for å reise rundt i Paris. Du vil finne foreslåtte reiseruter, budsjetter, måter å spare penger, på og utenfor slående vei ting å se og gjøre, ikke-turistiske restauranter, markeder, barer, transport og sikkerhetstips og mye mer! Klikk her for å lære mer og få kopien din i dag!

Bestill turen til Paris: Logistiske tips og triks
Bestill flyet ditt
Bruk Skyscanner eller Momondo for å finne en rimelig flytur. De er mine to favoritt søkemotorer fordi de søker på nettsteder og flyselskaper over hele kloden, slik at du alltid vet at ingen stein blir igjen. Begynn med Skyscanner først, men fordi de har størst rekkevidde!

Bestill innkvarteringen din
Du kan bestille vandrerhjemmet ditt med HostelWorld, da de har den største varen og de beste tilbudene. Hvis du vil bo et annet sted enn et herberge, kan du bruke booking.com, da de konsekvent returnerer de billigste prisene for gjestehus og rimelige hoteller. Mine favorittsteder å bo er:

St. Christopher’s Canal

3 Ducks Hostel

Les Piaules

Hvis du leter etter flere steder å bo, her for favoritthjemene mine i Paris. Hvis du lurer på hvilken del av byen du skal bo i, er her min nabolags sammenbrudd av byen.

Ikke glem reiseforsikring
Reiseforsikring vil beskytte deg mot sykdom, skade, tyveri og kanselleringer. Det er omfattende beskyttelse i tilfelle noe går galt. Jeg drar aldri på tur without det slik jeg har måttet bruke det mange ganger i fortiden. Mine favorittbedrifter som tilbyr den beste servicen og verdien er:

Sikkerhetsving (for alle under 70)

Forsikre turen min (for de over 70)

MedJet (for ekstra hjemsendelsesdekning)

Leter du etter de beste selskapene å spare penger med?
Sjekk ut ressurssiden min for de beste selskapene å bruke når du reiser. Jeg lister opp alle de jeg bruker for å spare penger når jeg er på vei. De vil spare deg for penger når du også reiser.

Vil du ha mer informasjon om Paris?
Sørg for å sjekke ut vår robuste destinasjonsguide på Paris for enda flere planleggingstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *